Jalan-jalan cari makan Korea (Siri 2)

Dalam entri jalan2 cari makan Korea siri 1, kita dah tengok menu makanan diraja yang meriah. Untuk siri 2, mari kita lihat menu yang famous di kalanga rakyat Korea pula. Menu yang di maksudkan tak lain dan tak bukan bibimbab atau dalam bahasa melayunya nasi campur. Lokasi tempat kami makan bibimbab kali ini sangat istimewa dan romantik iaitu di kaki gunung Namsan... like like

makan bibimbab ngan Sinae di kaki gunung Namsan



bibimbab ialah nasi yang digaul dengan sayuran, minyak bijan dan pes soya pedas...dimakan bersama pajeon (lempeng sea food) dan juga teratai goreng....memang sedap



lepas makan boleh minum teh halia sambil menikmati keindahan gunung namsan...best





23 comments:

  1. best nyer...bla ag u pi korea nk ikut bhahaha

    ReplyDelete
  2. I pergi minggu depan...27 april

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. badget RM 2000 utk pergi bape hari? seminggu ok?

      Delete
  4. nak tanya la..duit kita lagi besar ke or kecik ?

    ReplyDelete
  5. RM 1 bersamaan dengan lebih kurang 300 korean won. Duit kita lagi besar tapi barang dekat korea agak mahal.

    ReplyDelete
  6. restaurant ni kat mane eh?harga camne?
    http://thefunnjoy.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. restoran ni kat kaki Gunung Namsan, dekat dengan cable car Namsan... harga average

    ReplyDelete
  8. Takda cawangan kat Malaysia ke restoran ni?

    ReplyDelete
  9. Salam.sy plan nak ke korea from 26Sep to 30Sep. 4hari3mlam. prefer pegi sendri rather than pegi ikut tour. Agak2 cukup tak 4H3Mutk explore/cover tempat menarik and wajib visit di korea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...cukup dengan syarat kena plan dengan betul ...hee

      Delete
  10. salam. saya akan ke busan-seoul-busan awal may 2014 selama 7 hari. agaknya cukup x rm2000 utk ground expenses sahaja? boleh cadangkan rumah mandi yg sesuai kat seoul or busan x? teringin nak rasa pengalaman melepak kat public bath house

    ReplyDelete
  11. salam..bleh x suggest pusat pengajian islam di korea or any universti di korea yang ade kos agama..

    ReplyDelete
  12. rm 2000 tuh termasuk penginapan n mkn ke???

    ReplyDelete
  13. Assalam Encik Firdaus

    akak akan ke seoul pada 26-30/11/2014....catatan encik firdaus banyak membantu.. cuma nak tanya sikit.. nak tukar won , dimana lebih murah? malaysia ke seoul..

    ReplyDelete
  14. slm. saya akan ke Seoul bulan ogos ni dan berminat untuk try Korean Food ni. Maca mana nak tahu makanan kat sini halal ye?

    ReplyDelete